Винен туризъм - Община Чирпан

Шато-хотел „Trendafiloff“- гр.Чирпан

Сгушен в китна местност, северно от магистрала Тракия до Чирпан,заобиколен от подредени и накичени с грозде лозя, хотелът впечатлява с архитектурата си и привлича погледите на пътуващите. Омагьосващата гледка наоколо се допълва от великолепен интериор, атмосфера на уют и усмихнат персонал.  Хотелът предлага на своите гости 18 звуко и топлоизолирани, комфортно обзаведени и бутиково декорирани стаи и апартаменти.

Шато „Trendafiloff“отглежда около 100 дка собствени лозя – френски сортове. Вината, които се предлагат са „Каберне Совиньон“, „Мерло“, „Каберне Совиньон & Сира“, „Шардоне”, „Мускат Отонел“, „Розе“ и „Совиньон Блан“. Дегустациите се провеждат от специалист-технолог в дегустационна зала, която е на 7 м под земята и е прекрасно място с невероятна акустика. Вината и Шато-хотел „Trendafiloff“са носители на редица награди.

Винарско имение Midalidare Estate – с.Могилово

Мащабният винарски комплекс включва три винарни, хотел и ресторант в стил Прованс със луксозен СПА център, къщи за гости с живописен изглед, гастро пъб, спортен център, православен храм, язовир и рибарски вили. Освен необятната, чиста и девствена природа, с. Могилово предлага изключителен микроклимат за отглеждането на лозя и районът има дългогодишни традиции във винарството.

Красивото имение  е  атрактивна дестинация за вълнуващ винен туризъм, предпочитано за пълноценен отдих сред природата с всички предимства на предлаганите балнео и СПА процедури и  привлекателно направление за спортен риболов. Създадени са чудесни условия за частни винени дегустации, корпоративни събития, специални вечери и тържества.

Виненият тур „По пътя на виното” разказва в детайли технологията по призводство на вината, като гостите имат възможност да разгледат ферментационното и бъчвеното помещение, както и да дегустират 8 вина от еноматик.

На 14 февруари 2015 г в по-голямата изба на Мидалидаре, отвори врати музей на виното. Той представя етнографска колекция, показваща коларството, винарството, бъчварството и бита на хората от региона в миналото. Същинската част на музея представлява пещера, която завършва с хумористично построена игра.

Roxs winery- с. Винарово

Бутиковата винарска изба започва да пише своята история през 2018г. като общ проект на две семейства. Семейство Мутафчийски са енолози с дългогодишен опит във винопроизводството и в комбинация с амбициозните  Николови създават марката Roxs winery, с желанието тя да стане еталон на качествени и изтънчени вина.

В избата се провеждат впечатляващи дегустации на различните видове вина. За специални ценители, съществува възможност за вертикални дегустации на различни реколти от серията ‘Premium’ и лекция от енолог.