Конгресен туризъм - Стара Загора

Стара Загора е един от големите български градове и важен икономически център. Работещата индустрия, развитата инфраструктура и модерната градска среда са в основата на успешно развиващия се делови туризъм. Бизнес събития, срещи и конференции се провеждат в отлично оборудвана и с перфектна локация база. Местата за настаняване са разположени предимно в централната градска част, което позволява допълване на деловите програми с посещения на музеи и забележителности, разположени в близост до тях. Освен оборудваните конферентни зали в хотелите, в града има и други подходящи места, предназначени за провеждане на бизнес срещи и събития.

Много добри условия за делови туризъм предлага и курортът Старозагорски бани, разположен на 15 км от Стара Загора, в склоновете на Сърнена гора. Хотелите от по-висок клас разполагат с оборудвани конферентни зали, подходящи за провеждане на бизнес събития. Настанителната база на курортното селище е разположена в тиха и спокойна паркова среда, а благоприятният климат, минералната вода, СПА центровете и плувните басейни създават отлични условия за отдих в свободното време.

Подробна информация относно настанителната база и възможностите за делови и конферентен туризъм в Стара Загора може да се получи в Туристически информационен център –  Стара Загора: тел: 042627 098, ел. поща: tic@starazagora.bg, адрес: бул.“Руски“27