Винарска изба "Вила Юстина"

 

Винарска изба Вила Юстина  се намира, на 26 км от Пловдив в с. Устина. Един от регионите с древна винена история, където се смята, че се поставя началото на лозарството и направата на вино от траките, считани за най-добрите винари. 

Като приемник на тази древна традиция, в недалечната 2006-а е създадена винарска изба Вила Юстина, с цел производство на висококачествени тероарни вина. Основната мисия на Вила Юстина е развитие на качествени вина от Родопската Яка, в съчетание с винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа. Вила Юстина предлага портфолио от качествени тихи и пенливи вина от собствени лозя. 

 

Благодарение на модерното си оборудване и приложението на най- съвременни технологии при производство, вината биват конкурентни на световния пазар. Доказателство, за което са множеството медали от местни и международни винени конкурси като: Mundas Vini, Chardonnay du Monde, Decanter, Concours Mondial и др.. 

Винопродукцията на Вила Юстина е представена в три различни серии – Villa Yustina, 4 Seasons и Monogram. През 2019г, в близост до винарската изба, бива открит и хотелски комплекс в етнографски стил – Юстина Вилас. Той съчетава модерна и уютна визия, с винен стил. Родопската Яка, където е разположена винарска изба Вила Юстина, изобилства от красиви кътчета и предлага на посетителите да експериментират с различен тип туризъм: еко, вело, селски, кулинарен, винен, културно-исторически и др. 

Винарска изба “Вила Юстина”  е предпочитана дестинация за различни събития като фолклорни партита, рок концерти, пикници, сватби и други. 

И не на последно място, не забравяйте, че мотото на Вила Юстина е „Емоция в бутилка“, а относно посетителите на винената дестинация – „Посрещаме гости, изпращаме приятели“!